АКТУАЛЬНО

УГКЦ закликає вірян та священнослужителів вшанувати пам’ять ненароджених дітей у другу суботу Великого посту

Понеділок, 26 лютого 2018, 10:56
У другу суботу Великого посту, 3 березня 2018 року, Українська Греко-Католицька Церква вшановує пам'ять абортованих дітей (відповідно до затвердженої Синодом УГКЦ Програми протидії вчиненню абортів). У цей день о 15:00 в усіх (архі-) єпархіях нашої Церкви відбудеться спільна молитва Вервиці за збереження життя.

Мета такої ініціативи — об’єднати душпастирів та вірних у спільній молитві за дітей, втрачених через аборти та за припинення абортів. Зокрема у Львові вірян запрошують на молитву Вервиці за збереження життя в суботу, 3 березня, о 15:00 біля статуї Пресвятої Богородиці у центрі міста.

“На сьогоднішній день цінність людського життя, яке перебуває у материнському лоні є непевним та навіть затемненим. Адже його вартість є в центрі багатьох дискусій, які однак не можуть знайти свого вирішення і дотепер. Поряд із тим, що світова спільнота у більшості своїх конституцій схвалила право на життя (яке є правом серед усіх прав) право на життя людського ембріона більшість людей свідомо не обговорюють чи, більше того, — цього права не визнають. Про це свідчать мільйони абортів кожного року по всьому світі, маніпуляції над людськими ембріонами, використання їх у експериментальних, наукових чи навіть косметичних цілях, а також, через знищення ураженою патологією ембріонів”, — йдеться у Зверненні з нагоди Дня пам’яті абортованих дітей Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

У ньому також зазначено, що зараз відбувається боротьба між “культурою життя” та “культурою смерті”. Тому нам варто бути уважними, щоб розрізняти справжні цінності та потреби.

“Загроза життя сьогодні переслідує людину на всіх етапах від зачаття до старості. Життя можуть перервати в лоні матері, в палаті новонароджених, у дитячому будинку, в пробірці — і все це зветься науковим прогресом. Імена цих злочинів проти життя: аборт, евтаназія, контрацепція, пренатальна діагностика, яка веде до євгенічного аборту, інфантицид, абортні препарати, типу французького RU-486. У зв’язку з фармацевтичним прогресом аборт вже не став навіть справою між жінкою і лікарем, а лише справою між жінкою та її аптечкою”, — наголошується у Зверненні.

Отож, щоб не виникало подібних “гострих” проблем і питань, ми маємо не забувати про Божу заповідь, яка гучно до нас промовляє: “Не вбий!”. Ми повинні поважати життя, яке дає Всевишній, і пам’ятати про те, що не нам його забирати. Тож Церква мусить нагадувати нам про це та охоронять нас від цього тяжко гріха —- позбавляти життя ненароджену дитину!

“Тому у цей час Великого посту просімо у Господа Бога прощення за усіх невинно убитих ненароджених дітей та примирімося з абортованими дітьми. Хай Всемилостивий Господь змилосердиться над нами, нашими матерями і батьками, поколіннями, над нашим народом та нашою державою, і дарує вічний спокій біля Себе невинно убитим ненародженим дітям!” — наприкінці “підкреслили” у Зверненні.

У зв’язку з цим, вірян та священнослужителів запрошують долучитися до ініціативи вшанувати пам’ять ненародженим діткам у суботу, 3 березня, та взяти участь у заходах, які будуть проводитися у ваших храмах.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next