АКТУАЛЬНО

УГКЦ збагатилася доктором канонічного права

Вівторок, 27 червня 2017, 11:57
26 червня 2017 року отець Андрій Кулієвич захистив докторську дисертацію на тему «Власний обряд УГКЦ та його збереження у світлі Кодексу канонів Східних Церков».

Захист проходив на факультеті канонічного права святого Пія Х у Венеції. Керівником роботи був отець Андрій Танасійчук, протосинкел Одеського та Кримського екзархатів, двічі доктор канонічного права.

Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк), єпархіальне управління та все духовенство вітають священика із цим досягненням і бажають плідної праці, адже, як зазначив керівник докторату, “вся праця ще попереду”.

Довідка: Отець Андрій Кулієвич народився 23 грудня 1984 року у Львові. Після закінчення середньої школи в 2003 році вступив до Львівського музично-богословського училища. З 2004 по 2011 рік навчався в Івано-Франківській духовній семінарії та Івано-Франківській теологічній академії. 6 лютого 2011 року прийняв дияконські свячення з рук Преосвященного владики Миколи (Сімкайла), а 5 червня 2011 року прийняв ієрейські свячення. У вересні того ж року владикою Миколаєм був скерований на навчання на факультеті канонічного права святого Пія Х у Венеції (Італія), де в 2014 році отримав ступінь ліцензіата з канонічного права. Тема ліцензіатської роботи - “Приписання духовенства до канонічних структур в Східних Католицьких Церквах”, керівник – о. д-р Андрій Танасійчук. З 2014 по 2017 рік навчався на докторських студіях при цьому ж факультеті. Навчання поєднував зі служінням капелана для українських греко-католицьких спільнот у містах Портогруаро і Порденоне. З 2014 року є членом Товариства українських каноністів і суддею Трибуналу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next