АКТУАЛЬНО

Угорський єпископ молився в парафії УГКЦ в Будапешті

Середа, 06 квітня 2022, 12:32
3 квітня в парафії Покрову Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Авель Сочка, єпарх Ніредьгазької угорської греко-католицької єпархії. Під час Літургії молилися за мир в Україні.

У своєму зверненні до української громади владика Авель висловив слова підтримки та запевнив у своїй молитві.

Отець Дам’ян Габорій подякував архиєрею за візит у парафію та гуманітарну допомогу, яку єпископ привіз для біженців з України.

Довідка

Нещодавно вірні УГКЦ, які мешкають на теренах м. Ніредьгази та околиць, звернулися з проханням до Блаженішого Святослава, угорського митрополита Филипа Кочіша і місцевого єпископа Абеля Сочки про можливість молитися рідною мовою кожної неділі.

21 вересня 2015 року відбулася перша Літургія для українців греко-католиків в Ніредьгазі, яку організував отець Дам’ян Габорій з Будапешту з спільно із Державним самоврядуванням українців в Угорщині та українським самоврядуванням в Ніредьгазі. Під час Літургії відбулася проща з іконою Матері Божої Неустанної Помочі, яка постійно перебуває на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Впродовж 2015-2020 років отець Дам’ян раз на рік відвідував місцеву громаду з душпастирським візитом.

Починаючи з вересня 2020 року, громадою опікується отець Андрій Белеканич з василіанського монастиря в Маріяповчі.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next