АКТУАЛЬНО

«Україна молиться за вас, Святіший Отче!» – Глава УГКЦ до Папи Франциска на початку Синоду про молодь

Середа, 03 жовтня 2018, 14:39
3 жовтня 2018 року Святою Месою, яку було відслужено на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск відкрив Синод Єпископів про молодь, закликаючи усунути бар’єри, які відділяють Церкву від молоді, та вийти поза межі схем і звичок.

Як ми повідомляли, у роботі XV Генеральної асамблеї Синоду Єпископів від Української Греко-Католицької Церкви беруть участь Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, та владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунський (Канада), якого Синод Єпископів УГКЦ обрав делегатом від Української Греко-Католицької Церкви.

Загалом у Синоді візьмуть участь 267 ієрархів, а серед слухачів будуть 34 представники молоді від 18 до 29 років. Уперше на Синод приїхали два єпископи з КНР. Їхня участь стала можливою завдяки підписанню Тимчасової угоди між Святим Престолом і КНР.

Розпочинаючи проповідь під час Святої Меси з нагоди відкриття Синоду Єпископів на тему «Молодь, віра і розпізнання покликання», що триватиме у Ватикані до 28 жовтня, Папа Франциск закликав Святого Духа, щоб у цей «момент благодаті», яким є Синод, «відновити в пам’яті та оживити Господні слова», наново збуджуючи «запал і захоплення Ісусом. Адже ми знаємо, що наша молодь здатна пророкувати і має бачення залежно від того, як ми, тепер дорослі чи літні люди, спроможні мріяти й таким чином впливати та ділитися мріями й надіями, які несемо у своїх серцях. Про це повідомляє інформаційний портал www.vaticannews.va.

Святіший Отець молився до Святого Духа, щоб Синодальні Отці не дозволили, аби їх змогли пригнітити «пророки лиха та нещастя» чи власні «обмеження помилки й гріхи», але були спроможні «знайти простір, який запалює серце й розрізняти шляхи Святого Духа».

Тепло прийнявши двох єпископів КНР, що «вперше можуть взяти участь у Синоді»,  адже «завдяки їхній присутності єдність усього єпископату з Наступником святого Петра є ще більше явною», Святіший Отець висловив сподівання, що це «нове церковне зібрання» зможе «розширити горизонти, відкрити серця і оновити структури, які сьогодні нас сковують, відокремлюють і віддаляють від молоді».

Папа Франциск звернувся до синодальних отців із закликом «слухати одні одних, щоб разом розрізняти те, чого Господь сподівається від своєї Церкви», а це вимагає бути уважними й не вчиняти першорядним те, що є другорядним, і другорядним те, що є важливим.

За словами Святішого Отця, потрібно «слухати Господа, щоб почути разом із Ним волання Божого люду; слухати людей, разом з ними дихати волею, до сповнення якої нас закликає Господь». «З ентузіазмом будуйте світ, кращий від теперішнього», – сказав Папа.

Святіший Отець завершив свою проповідь словами: «Синодальні отці, Церква дивиться на вас з довір’ям і любов’ю». 

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку владика Браєн (Байда), після Меси, вітаючись із Папою Франциском, Блаженніший Святослав сказав: «Україна молиться за вас, Святіший Отче!», а Папа відповів: «Я молюся за Україну!»

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next