АКТУАЛЬНО

“Україна переживає великомасштабну гуманітарну катастрофу”, - Глава УГКЦ на зустрічі з кардиналом Сандрі

Четвер, 19 лютого 2015, 06:55
У рамках візиту ad Limina до Апостольської Столиці 18 лютого відбулася зустріч Синоду Єпископів УГКЦ з кардиналом Леонардо Сандрі, префектом Конгрегації у справах Східних Церков.

На зустрічі з очільником ватиканської дикастерії, яка опікується Східними Церквами, єпископи УГКЦ  обговорили найактуальніші питання сучасної ситуації в Україні та служіння Церкви в умовах війни.

У своєму зверненні до кардинала Сандрі Блаженніший Святослав наголосив, що “в Україні немає громадянської війни. Ідея про громадянську війну є частиною російської пропаганди, яка намагається переконати Захід у тому, що на Сході України воюють сепаратисти проти Української Держави”. Предстоятель УГКЦ також вказав на проблему гуманітарної катастрофи в Україні, яка “з часів Другої світової війни є найбільшою в історії українського народу”.

Окрім цього, Блаженніший Святослав вручив кардиналу Сандрі плід багаторічної роботи Синоду Єпископів УГКЦ – апробовані ad experimentum терміном на три роки Канони Партикулярного права УГКЦ. “Це також є свідченням єдності нашої Церкви не лише на території України, а й у всьому світі”, - наголосив Глава УГКЦ та пояснив.

Окрім цього, на зустрічі обговорили тему утворення нових структур УГКЦ та їх необхідності в душпастирському служінні Церкви. З окремим словом на цю тему виступив владика Йосиф, Єпископ-помічник Київської архиєпархії та керівник Пасторально-місійного відділу УГКЦ.

Додамо, що на зустрічі був також присутній Архиєпископ Циріл, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

Прес-служба товариства “Свята Софія” 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next