АКТУАЛЬНО

Українські діточки відвідали бійців АТО в лікарні м. Будапешт

П'ятниця, 04 листопада 2016, 15:47
Днями малюнки дітей зі словами підтримки для українських воїнів були передані нашим героям Сергію та Євгену, які проходили лікування у військовій лікарні м. Будапешт.

Таку місію було доручено найменшим парафіянам парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Будапешті та учням недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини. Акція відбулася за допомогою вчителів недільної та катехитичної школи: Вікторії Штефуци, Наталії Маргітич, Вікторії Бернат, Марії Втерковської та Оксани Габорій.

На малюнках для наших захисників ми побачили багато синьо-жовтих знамен, тризубів, червоних калин з надписом: “Червону калину підіймемо, Україну розвеселимо”, великих козаків у вишиванках. До малюнків додали паперове полотно з надписом: “Разом переможемо”. На ньому дітки залишали відбитки своїх маленьких долоньок з іменами і відповідним віком поставленими в середині.

Під час візиту до військового шпиталю о. Дам‘ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині, разом із діточками, які були вдягнені у вишиванки, з віночками на голові, передали малюнки, які намалювали діточки української громади в Угорщині та підготували для воїнів АТО невеличку концертну програму.

У наших героїв в очах були іскорки сліз, а на обличчі усмішки. Вони дякували дітям, говорили, що обов‘язково буде створений альбом з їхніми малюнками. Військові розповідали, що, не маючи змоги зберігати в себе весь малюнок, під час бойових дій вони носили в кишені своєї форми хоча б його клаптик.

Отець Дам'ян подякував усім, хто відгукнувся на його прохання: ”Адже дитячі малюнки зі словами підтримки для воїнів є душевними ліками”.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next