АКТУАЛЬНО

Українські греко-католики Австрії здійснюють парафіяльне планування

Середа, 05 липня 2017, 11:30
У гірській місцевості Земмерінг 30 червня - 1 липня тривала робоча зустріч новообраної церковно-пасторальної та фінансової рад греко-католицької парафії Святої Варвари у Відні.

Перший день зустрічі було присвячено аналізу матеріалів, які розробила робоча група для впровадження Стратегії розвитку УГКЦ'2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Отець Юрій Коласа, генеральний вікарій для католиків візантійського обряду в Австрії, представив «Посібник з пасторального планування», та практичний порадник для парафіян «Управління Божими дарами», після чого відбулося жваве обговорення та дискусія.

Наступного дня засідання розпочалося з ранішньої Літургії. Розмірковуючи над Євангелієм дня від Матея 8, 14-23 про зцілення недужих і вигнання бісів, о. Тарас Шагала, парох Святої Варвари, звернув у своїй проповіді увагу на те, що це було звичним щоденним обов’язком Христа брати на себе недуги людей і нести їх на собі. Священик ще раз наголосив на важливості сумлінної та послідовної праці, до якої зобов’язалися нові члени церковної ради на наступні п'ять років для розбудови парафіяльного життя при храмі Святої Варвари. Під час обговорення численних цікавих пропозицій та визначення пріоритетів пасторального планування церковна рада відштовхувалася від Резолюцій собору усіх громад УГКЦ в Австрії 2014 року, рішень Патріаршого собору УГКЦ'2015 та рішень пособорових конференцій.

Для довідки:

19 березня 2017  відбулися нові вибори двох парафіяльних рад у всіх без винятку парафіях і душпастирських осередках в Австрії.

Після остаточного затвердження членів та перших установчих зборів новообраних парафіяльних рад заплановані формаційні зустрічі з новообраними парафіяльними радами та відповідальними душпастирями в усій Австрії, для опрацювання  «Посібника з пасторального планування» та практичного порадника для парафіян «Управління Божими дарами».  «Посібник з пасторального планування» вже є перекладений німецькою мовою для вжитку в усіх парафіях ординаріату.

Перша формаційна зустріч з новообраними парафіяльними радами відбулася  в Інсбруку 7 травня 2017. За участю генерального вікарія о. Юрія Коласи та відповідального священика для душпастирства католиків візантійського обряду в Інсбруцькій єпархії (українська греко-католицька громада) о. Володимира Волошина було опрацьовано  «Посібник з пасторального планування» та практичний порадник для парафіян «Управління Божими дарами».  

Прес-служба Ординаріату для католиків візантійського обряду в Австрії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next