АКТУАЛЬНО

Українські католицькі єпископи США: «Різдвяний піст – час, який належить присвяти читанню Святого Письма та роздумам над ним»

Середа, 01 листопада 2017, 16:10
Якщо кожна парафія є покликана стати місцем зустрічі з живим Христом, то Христос-Учитель повинен стати центром нашого життя та життя парафіяльної спільноти. Це час, який належить присвяти читанню Святого Письма та роздумам над ним. Ми покликані вивчати Божу правду, основи християнської віри та християнського життя.

Про це мовиться в Пастирському посланні ієрархів Української Греко-Католицької Церкви США на Пилипівку (Різдвяний піст) духовенству, монашеству, семінаристам, вірним УГКЦ у США.

У тексті Послання відзначається, що ми наближаємося до Різдвяного посту, який починається 14 листопада (за григоріанським календарем. ‒ Авт.) та є часом підготування до празника Різдва Господа нашого Ісуса Христа. А через сорок днів святкуватимемо Різдво нашого Господа.

Як нам слід підготуватися до зустрічі з Господом? Як ми прославлятимемо Його? Чи цей Різдвяний час стане часом духовного збагачення для кожного з нас?

«Для належного приготування до зустрічі з Христом у цей славний празник, – ідеться в документі, – Мати Церква дає нам сорокаденний час для того, щоб ми намагалися жити нашим християнським покликанням, поглиблювати Слово Боже, проводити молитовне життя в спільноті та особисто, виконувати діла милосердя як у Церкві, так і у світі. Ці три аспекти описують наше покликання як християн, так цілої Церкви».

Протягом цього часу, вважають єпископи, вони та члени спільноти, покликані молитися за себе, за інших, жертвувати себе Богові, прощати інших та просити Господа про прощення, благословити Його та бути благословенням для інших.

«Найважливішим є те, що ми всі покликані прямувати до святості, бути святими людьми. Що це означає? У парафіяльному житті всі богослужіння та літургійні практики, молитовне життя допомагають освячувати час та місце, в якому ми знаходимося, і ми самі освячуємося разом із жертвою, яка приноситься Богові. Тому під час приготування до приходу Господа нам слід уникати гріхів, зростати у чеснотах поміркованості, чистоти тіла та душі, відповідно до кожного стану життя», – сказано в Посланні українських єпископів США.

Ми також, переконують владики, покликані дивитися не лише на себе, але на потреби інших, служачи тим, хто найбільше цього потребує. «Протягом Пилипівки знайдімо в нашій парафії того, кому потрібна допомога та послужімо йому», – закликають у тексті Послання.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next