АКТУАЛЬНО

Українські мігранти Західної Європи здійснили спільне паломництво до Люрда

Вівторок, 29 жовтня 2013, 11:06
З 25 по 27 жовтня українські мігранти Італії, Іспанії, Португалії та Франції здійснили спільне паломництво до всесвітньо відомого місця об’явлення Пресвятої Богородиці - м. Люрда, що на півдні Франції. Цьогорічна проща, до якої вперше приєдналися українські паломники з Франції, була присвячена відзначенню ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України. Очолив паломництво Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович).

25 жовтня українські прочани молилися Божественну Літургію в українському храмі, після чого взяли участь у молитві й вервиці та поході зі свічками. Наступного дня українські мігранти побували на Архиєрейській Літургії в храмі Святої Бернадети, яку очолив владика Діонісій у співслужінні з близько 30 священиками, котрі душпастирюють у Західній Європі.

Звертаючись до паломників, він закликав усіх подякувати Богові за дар віри, «яку наші предки прийняли у Хрещенні 1025 років тому. Цим паломництвом ми хочемо  подякувати Богові за цей дар і попросити в Пресвятої Богородиці опіки для всього українського народу». На Літургії також відбувався акт відновлення хресних обітів, до якого закликав Глава УГКЦ у своєму посланні з нагоди святкування ювілею Хрещення України.

Цього ж дня після обіду паломники молилися Молебень до Пресвятої Богородиці в українському храмі. Після молитви владика Діонісій виголосив науку про заступництво Пресвятої Богородиці. Увечері паломники мали нагоду взяти участь у спільній міжнародній молитві на вервиці та поході зі свічками. Поряд з іншими мовами молитва проводилася також українською мовою.

Наступного дня у гроті об’явлення Пресвятої Богородиці було відслужено Архиєрейську Літургію, а після обіду – Акафіст у храмі Святої Бернадети. Завершилося паломництво покладанням свічки до стіп Пресвятої Богородиці як дар від українських паломників.

Додамо, що спільне паломництво українських мігрантів в Європі проходить уже втретє та стало традицією духовного життя українських вірних поза межами батьківщини.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next