АКТУАЛЬНО

Українські спільноти із різних міст Італії здійснили спільне паломництво до мощів св. Миколая

Середа, 17 грудня 2014, 06:40
У неділю, 14 грудня 2014 року, українці з різних куточків Італії здійснили чергове спільне паломництво до мощів св. Миколая Чудотворця, які знаходяться в м. Барі, що в південноіталійському регіон Пулія. Очолив паломництво владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор.

З цієї нагоди біля тисячі осіб прибули до м. Барі, щоб просити заступництва для України та своїх сімей перед мощами св. Миколая Чудотворця, якого вшановують як католики, так і православні.

О 12-й годині владика Діонісій у головній базиліці Святого Миколая очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з чотирнадцятьма священиками з різних міст Італії. Дияконував Валентин Федишин, ЧСВВ. Богослужіння супроводжували своїм співом та прислугою студенти із Папського українського інституту св. Покрови в Римі.

“Святого Чудотворця Миколая знають в усьому світі як дорослі, так і малі, православні і католики. Святий Миколай нас усіх об’єднує! І тому саме тут, у Барі, діє екуменічний центр, який має за ціль сприяти  братерській та об’єднавчій духовності. Роздумуючи над цим, ми задаємо не раз собі запитання, що ж насправді нас об’єднує. Це некористолюбна, доброчинна любов! Справді, тільки така любов може єднати православних і католиків. Божа любов за своєю суттю є православною і католицькою. Є православною, бо любов - це істина, життя, і світло, і дорога християнина! Це сутність самого Бога. Є католицькою, бо доброчинна любов є відкритою, іде назустріч, нікого не виключає, всіх обіймає, є «катойкумене», католицькою, універсальною. Де немає доброчинної любові - немає справжнього православ’я, ані немає справжнього католицизму. Без любові можуть існувати тільки конфесії, угрупування, секти, які звичайно себе поборюють. Христова ж Церква збудована на любові, яка єднає три Божі Особи в одного Бога, яка єднає Христових учнів і чинить нас православними і католицькими одночасно. Поки не повіримо в доброчинну і некористолюбну любов - не зможемо бути ані православними, ані католиками. А св. Миколай, якого ми так шануємо, був одночасно як православним, так і католиком в істинній любові», – наголосив владика Діонісій, звертаючись у своїй проповіді до присутніх на богослужінні паломників.

Після Літургії біля гробу св. Миколая духовенство та вірні молилися Акафіст, приступаючи по черзі до мощів святого.

На цьогорічну прощу до Барі чисельно прибули українські церковні спільноти із Рима, Мілана, Феррари, Ровіго, Карпі, Болоньї, Ріміні, Равенни, Сан Марино, Пескари, Фоджі, Помпеїв, Аверси, Мондрагоне, Капуа, Неаполя та Аввеліно.

Прес-служба УГКЦ в Італії 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next