АКТУАЛЬНО

Українські військові і капелани повернулися з Міжнародного військового паломництва

Вівторок, 30 травня 2017, 12:03
Цими днями українська делегація військовослужбовців і капеланів повернулася з 59-го Міжнародного військового паломництва, яке проходило 19-21 травня у французькому містечку Лурд. У цьому відпустовому місці понад 12 500 військовослужбовців із 43 країн світу зібралися на спільну молитву за мир у всьому світі.

Загальна кількість українських паломників на чолі з владикою Михайлом (Колтуном) і військовими капеланами УГКЦ налічувала понад 130 осіб. Серед них військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань, представники Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ, курсанти Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного, учасники АТО, сім’ї військовослужбовців. Завдяки фінансовій підтримці спільноти Лицарів Колумба та Службі військового капеланства Німеччини в паломництві змогли взяти участь і поранені українські бійці.

П'ятдесят дев'яте Міжнародне військове паломництво до Лурда проходило під гаслом-проханням до Господа «Даруй нам мир!».

Дорогою до відпустового місця військові паломники відвідали історичні та релігійні пам’ятки європейських країн: Польщі, Чехії та Німеччини. Зворотний маршрут пролягав через Італію, Австрію та Польщу.

Визначною подією для делегації українських військових і капеланів стала участь у загальній аудієнції з Папою Франциском у Ватикані. Уперше за останні роки українці отримали місця у пріоритетному секторі буквально за 20 метрів від Папи Римського.

“Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі”, – сказав Папа Франциск на загальній аудієнції. А вже після офіційної частини Святіший Отець запросив українських військових до спільного фото та особистого спілкування. Наші бійці подарували Папі Франциску український прапор і подарунковий журнал Vivа «Переможці».

Під час аудієнції з Папою українські військові презентували вже відомий в Україні фотопроект «Переможці 2», герої якого – поранені бійці АТО – також були у складі української делегації військових паломників.

Департамент у справах душпастирства силових структур України висловлює вдячність спільноті Лицарів Колумба та Службі військового капеланства Німеччини за матеріальну підтримку участі поранених українських військових у паломництві Лурда. Також щиро дякуємо українцям у Лурді, Римі та Відні, які радо і гостинно зустрічали наших військових паломників у своїх храмах.

Поїздка на 59-те Міжнародне військове паломництво була організована Департаментом Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Патріаршим паломницьким центром і за сприяння Міністерства оборони України.

Відгуки паломників:

Під час паломницького туру переконалася, що я тут не випадково, одна з багатьох обраних паломників. Щаслива тут бути. Порівнюю свої відчуття з пробудженим вулканом. Все, що роками збиралося, мій духовний розвиток та знання після цієї поїздки разом із водою з Люрда попливе, як гаряча лава з кратеру вулкана по моїй сім’ї та родині. Відчуваю велику благодать, Божу ласку, опіку та охорону. Після наших ревних, гарячих молитов у святих місцях впевнена, що мир в Україні наступить і любов переповнить усіх нас!..

Військова паломниця Оксана

Збулася ще одна мрія моя і моєї дружини. І це дуже важливо. Ми стали ще ближче до Ісуса Христа. Побачили, як живуть люди в інших країнах, і я зробив висновок, що немає кращого місця на Землі, як Україна. Побачили Папу Франциска, а це не кожному в житті дається, і спільне фото! Я кохаю свою дружину! Слава Україні!

Військовий паломник Євген

Дякую Тобі, Господи, за можливість здійснити це паломництво, відвідати святі місця, молитися за мир в Україні, а також пізнати багатьох добрих людей. Я не можу передати всіх своїх почуттів та вражень, але дуже хочу, щоб вони знову з’явилися в моєму житті!

Військовий паломник Олександр

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next