АКТУАЛЬНО

Українські військовослужбовці розпочали паломництво до Люрда

Вівторок, 12 травня 2015, 13:40
10 травня капелани УГКЦ разом із військовослужбовцями Збройних сил України вирушили до Люрда (Франція) на щорічне міжнародне військове паломництво.

Цьогоріч у прощі братиме участь обмежена кількість учасників, а саме восьмеро військовослужбовців, що служили в зоні АТО. Групу в Люрді супроводжуватиме військовий єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, о. Любомир Яворський, заступник керівника, та о. Андрій Зелінський, духівник групи, військовий капелан, що неодноразово та на довгі періоди вирушав до зони АТО з душпастирською місією.

«Як і торік, сьогодні не час подорожувати. З іншого боку, наша участь у міжнародному заході посеред інших народів світу є дуже важливим показником для нашої держави, – каже о. Любомир Яворський. – Паломництво до Люрда несе в собі глибоку духовну складову, яка сьогодні так необхідна всім, хто пройшов місяці війни на Сході в зоні АТО та потребує психологічного, емоційного та духовного відновлення».

Щорічні триденні заходи в Люрді включені до плану Міністерства оборони України. Українська делегація вже 19 раз вирушає до Франції, щоб спільно з іншими народами молитися за мир у всьому світі.

Цього разу заходи в Люрді проходитимуть із 15 по 17 травня. Група, що вирушила до Люрда, у Нюрнберзі долучиться до паломників з Литви та Німеччини. За сприяння військового капеланства Німеччини військовослужбовці разом вирушать до Франції потягом спеціального призначення.

Довідка:

Історія міжнародного військового паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Відтоді кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних сил України за сприяння Міністерства оборони.

kapelanstvo.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next