АКТУАЛЬНО

Українські воїни відвідали храм Пресвятої Тройці УГКЦ у Вільнюсі

Понеділок, 02 грудня 2019, 10:30
У четвер, 28 листопада 2019 року, храм Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви у Вільнюсі відвідали українські воїни, які були поранені у ході Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил на Сході України і тепер проходять реабілітацію у Військовому реабілітаційному центрі м. Друскінінкай.

Уже традиційно після короткої екскурсії, яку провів настоятель храму та монастиря о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, було освячено хрест, який буде встановлено на Горі хрестів.

Перший хрест на Горі хрестів в Литві воїни з України встановили 19 квітня 2017 року, відтоді започаткувалася добра традиція, коли українські військові після завершення реабілітації на знак подяки литовському народові за підтримку встановлюють хрест на Горі хрестів, який прикрашений литовськими і українськими прапорами та стрічками.

Гора хрестів тепер стала ще одним історичним місцем, яке міцно пов’язує український та литовський народи.

Також цього дня у Посольстві України в Литовській Республіці з українськими воїнами зустрівся посол України в ЛР Володимир Яценківський.

Загалом протягом 2014-2019 рp. лікування та реабілітацію в медичних закладах Литви пройшли двісті шістдесят вісім українських військовослужбовців.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.osbm.lt.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next