АКТУАЛЬНО

Українській громаді в Італії передали історичний храм Святого апостола Андрія

Середа, 12 жовтня 2016, 20:55
9 жовтня 2016 року офіційно і урочисто, з благословення Архиєпископа і Митрополита Салерно Луіджі Моретті, було передано історичний храм Святого апостола Андрія для служіння українській громаді. Велика радість і щастя переповнювала всіх присутніх у цей день.

Святу Літургію очолив Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії владика Діонісій (Ляхович) та Архиєпископ і Митрополит Салерно Луіджі Моретті у співслужінні  з душпастирями з інших міст: о. Романом Кривим (м.Авеліно ) – координатором з душпастирства УГКЦ південного регіону Італії, о. Ігорем Стусом (м. Помпеї), о. Ігорем Данильчуком (м. Казерта), о. Миколою Хом’яком (м.Капуа) і місцевим душпастирем  о. Іваном Бориною (м.Салерно).

Почесними гостями на святі були: Генеральний консул України в Неаполі Віктор Гамоцький, директор місцевої дієцезіальної фундації «Мігрантес» Антоніо Боніфаччо, голова Українсько-італійської асоціації Ольга Тарасюк, а також парафіяни з інших громад.

Під час проповіді владика Діонісій висловив подяки та наголосив на єдності двох Церков різних обрядів, але однієї віри: «Дорогі отці-співслужителі, дорогі брати і сестри, передусім дякую Архиєпископові Салерно монсеньйорові Луіджі Моретті та о. Івану Борину за цей гарний святковий день, що з ласки Божої наша громада одержала дарунок, храм для молитви. Дякую всім сусіднім громадам, які так численно приїхали до Салерно, щоб помолитися і радіти з цією громадою. Перед входом до храму мене вразила ікона, яку я побачив на ньому: обійми двох братів, апостолів Петра та Андрія. Сьогодні цей храм передано українській громаді. Це чіткий знак обіймів та єдності між двома Церквами з різними обрядами, з різною національністю, але з тією самою вірою, тим самим Хрещенням, тією самою Євхаристією. Цей дар свідчить нам про дві сестринські Церкви, репрезентовані двома апостолами і братами - святими Петром і Андрієм».

На завершення щирі привітання для єпископів і священиків лунали з уст дітей української школи Святих Володимира і Ольги. Опісля відбулося освячення води, мирування та нагородження почесними грамотами. На завершення відбувся святковий концерт за участю вокальної групи «Калина», подружжя Леоніда та Алли Патлатнюків, бандуриста Моргоч Василя, маленької і чарівної  Софії  Стеценко.

Душпастир громади УГКЦ м.Салерно о.Іван Борин висловлює щиру подяку всім присутнім: єпископам, священикам, гостям, асоціації, парафіянам, дітям, а також особливо всім хто фізично і матеріально допоміг в організації даного свята. Хай Бог благословить, а  св. апостол Андрій випросить щедрих і многих літ.

www.chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next