АКТУАЛЬНО

Українські діти Угорщини взяли участь в міжнародному проекті «Діти за мир в усьому світі»

Вівторок, 24 травня 2016, 16:02
15-22 травня відбулася міжнародна соціальна акція в Італії «Діти за мир в усьому світі». В акції взяли участь 80 дітей з української діаспори в Угорщині, з угорської діаспори в Україні та діти бійців АТО з України.

 

Завданням проекту є сприяння європейській інтеграції України та відпочинку для українських дітей, дітей учасників АТО, дітей внутрішніх переселенців, а також сиріт у країнах, де здійснюється проект.  Мета проекту "Діти за мир у всьому світі!" – зміцнення миру в Україні та на всій планеті. У рамках проекту діти різних країн світу на карті своєї країни наліплюють голубів миру зі своїми побажаннями і передають естафету та карту миру наступній країні та Україні. Такі карти миру в усьому світі створюються в усіх 35 країнах Європейського Союзу та в інших країнах, що хочуть зміцнити мир в Україні і у світі.

У рамках поїздки представлення карти миру українськими діточками відбулося в Республіці Сан Маріно за участю почесного українського консула в цій країні та представників Міністерства закордонних справ і Міністерства культури Сан Маріно, а також в осідку Мальтійського ордену, де діточок супроводжували п. Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний посол України при Святій Столиці, що одночасно є Послом України при Суверенному мальтійському ордені. У місті Вітербо, що біля Рима,  діточки представили карту Миру діточкам цього міста, яких було близько ста, різних національностей.

Кульмінацією поїздки було представлення карти миру Папі Франциску на загальній аудієнції на площі Святого Петра. Вселенський Архиєрей привітав українських діточок та виявив надзвичайну прихильність до них. Діти заспівали українську пісню про мир. А Папа італійською мовою сказав: «Я за вас завжди молюся і уділяю вам своє благословення». А потім додав: «Прошу, щоб також і ви молились за мене.  Але чи ви будете за мене молитись?» Слова Святішого Отця були негайно перекладені українською і пролунали радісні запевнення: «Так, так! Будемо, будемо!». Діти дарували йому свої малюнки, символічні подарунки, ручні вироби.

У рамках цієї акції діти відбули прощу з нагоди Року Божого милосердя. Вони пройшли Дверима Божого милосердя в базиліці Петра та  базиліці Santa Maria Maggiore, в якій молилися  Божественну Літургію за участю каноніка цієї базиліки владики Іринея Білика. Крім того, відвідали інші базиліки Рима та Папську українську колегію святого Йосафата.

На завершення паломництва учасники міжнародної акції помолилися подячний Молебень до Пресвятої Богородиці в українському соборі Святої Софії в Римі.

Організаторами цього дитячого проекту були: Угорське посольство в Україні, Державне самоврядування українців в Угорщині, Благодійний фонд «Відродження Прикарпаття». Керівниками української дитячої делегації були: Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк, голова Українського державного самоврядування в Угорщині Юрій Кравченко, керівник проекту «Діти за мир» Анна Крисюк, голова Благодійного фонду «Відродження Прикарпаття» Ірина Рабарська. Духовний супровід здійснював отець Дам'ян Габорій.

 

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next