АКТУАЛЬНО

Українська делегація військовослужбовців вирушила на 60-те Міжнародне військове паломництво

Понеділок, 14 травня 2018, 15:27
У неділю, 13 травня 2018 року, українські військовослужбовці та капелани вирушили на 60-те Міжнародне військове паломництво до французького містечка Люрд. Цьогорічна делегація військових паломників з України є найчисленнішою за всі роки і сягає 200 осіб. Очолює українську делегацію владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Розпочали паломництво Божественною Літургією в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла, що в м. Львів. А вже після спільної молитви та благословення владики Михайла, паломники вирушили в дорогу.

У цьогорічному військовому паломництві до Люрда беруть участь військовослужбовці Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, офіцери, курсанти, військові запасу, військові лікарі та учасники АТО, а зокрема й поранені військовослужбовці. Цього року вперше на Міжнародному військовому паломництві Україну презентуватиме  військовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного. Кошти на транспорт і побут учасників оркестру пожертвувала пані Віра Беньо.

Тема ювілейного Міжнародного військового паломництва – «Pacem in Тerris» (Мир на Землі). Військовослужбовці з різних країн світу  прибудуть до Марійної святині в Люрді, аби духовно відновитися та спільно помолитися до Пресвятої Богородиці за порозуміння, мир і спокій в усьому світі.

У програмі паломництва передбачено духовно-молитовні та офіційні заходи, серед яких спільні богослужіння, благословення хворих, відвідини купелі в санктуарії Богородиці та велика процесія зі свічками, в якій беруть участь тисячі військовослужбовців.

Дорогою до Люрда паломників чекають екскурсії християнськими святинями та історичними пам’ятками Польщі, Німеччини, Бельгії і Франції. Уже традиційно на зворотньому шляху військові побувають у Ватикані та Римі, а також відвідають Венецію та Будапешт.

Поїздку українських військовослужбовців організував Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Патріаршим паломницьким центром, за сприяння Міністерства оборони України та матеріальної підтримки Лицарів Колумба.

Довідка:

Військові паломництва до санктуарію в Люрді відбуваються від 1946 року. А Міжнародне військове паломництво до Люрда було вперше організоване в 1958 році з метою примирення країн після Другої світової війни. Відтоді щорічно в травні Люрд стає місцем молитви і зцілення військовослужбовців, які представляють понад 35 країн світу.

Цьогорічне паломництво  для української делегації буде вже двадцять другим і найбільш чисельним. Представники нашої держави є постійними учасниками військового паломництва до чудотворного місця в Люрді від 1996 року.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next