АКТУАЛЬНО

Українська делегація взяла участь у Найвищій конвенції лицарів Колумба у Торонто

Неділя, 07 серпня 2016, 12:23
Українці мали честь брати участь у цьогорічній 134-й Найвищій конвенції лицарів Колумба, яка тривала з 1 по 4 серпня в Торонто (Канада) - уперше не просто як гості! Адже в травні цього року українським лицарям Колумба було надано статус Територіальної ради у світовій структурі цієї організації.

І саме тому наш офіційно номінований делегат Петро Галуга мав повноваження, зокрема, голосувати під час вирішення усіх ключових питань і прийняття резолюцій, представляючи таким чином інтереси української спільноти лицарів Колумба.

До складу української делегації належали: Митрополит Мечислав Мокшицький та його помічник, о. Ян Нікель, о. Володимир Мальчин з дружиною Оленою, Петро Галуга з дружиною Оксаною і Юрій Малецький з дружиною Ольгою. Гаслом Найвищої конвенції лицарів Колумба 2016 були слова "Світло - народам" як заклик до якнайширшої євангелізації. Учасники Конвенції мали нагоду почути емоційний виступ Патріарха Сирійської Католицької Церкви про сучасні виклики і загрози для християн Близького Сходу, а Найвищий лицар Карл Андерсон під час своєї промови зазначив, що одним із головних напрямів діяльності лицарів Колумба є і буде захист переслідуваних за віру християн у всьому світі. Крім цього, пріоритетом лицарів має бути підтримка домашньої Церкви через пропагування духовності сімейного життя, в якому лицар - чоловік і батько - має бути вчителем молитви.

У річному звіті Найвищої ради також йшлося про успішність страхової кампанії лицарів Колумба, яка вкотре отримала відзнаку найетичнішого бізнесу у світі. Карл Андерсон наголосив, що секретом такого успіху є принцип "People before profit" - або українською "Спершу - люди, а потім - прибуток". Іншими словами, лицарі Колумба на практиці доводять, що цілком можливим є не йти на компроміси з етичними цінностями задля успішності бізнесу. Подібної уваги заслуговує і ще один важливий принцип - не йти на компроміси із сумлінням під час голосування, зокрема за політичні сили, які підтримують аборти. Як сказав Карл Андерсон, "нам ніколи не вдасться побудувати культуру життя, якщо ми продовжимо голосувати за політиків, які підтримують культуру смерті". Ця "свобода вибору" можливості аборту - не просто ще одне політичне питання. Це правовий режим, який уже призвів до смерті більше ніж 40 млн людей. Задумаймося на мить: ця кількість перевищує число населення цілої Канади!

Під час конференції наші делегати мали можливість розповідати про Україну, про проекти, які лицарі Колумба вже реалізують і планують реалізувати для парафій, для Церкви і для суспільства. Найвищий лицар Карл Андерсон після конференції особисто привітав українських лицарів Петра Галугу та Юрія Малецького та запевнив, що Найвища рада і надалі підтримуватиме Україну в цей непростий час, а делегати від імені територіального делегата Богдана Коваліва і всіх українських лицарів подякували Найвищій раді за участь у чисельних проектах для переселенців, поранених і потребуючих.

Українську делегацію дуже тепло вітала братерська спільнота лицарів Колумба. Під час урочистої вечері Крайових рад лицарів Колумба вперше за 134 роки існування цієї організації внесли прапор України, а коли звучала пісня "Україно" Тараса Петриненка, то вся зала стоячи співала разом з українською делегацією.

Повідомила Оксана Галуга

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next