АКТУАЛЬНО

Українська греко-католицька громада м. Таллінн відсвяткувала своє храмове свято

Середа, 02 жовтня 2019, 16:15
У неділю, 29 вересня 2019 року, українська греко-католицька громада м. Таллінн святкувала своє храмове свято. З цієї нагоди до парафії завітали гості з ближнього зарубіжжя – о. Роман Сапужак із сім’єю з м. Рига (Латвія) та о. Андрій Мельничук з м. Стокгольм (Швеція).

Урочисте святкування розпочалося в суботу ввечері з Великої вечірні з литією.

Недільну Божественну Літургію очолив о. Роман Сапужак, а проповідь виголосив о. Андрій, який люб’язно відгукнувся на запрошення і вперше відвідав парафію. Під час проповіді священнослужитель зауважив, що кожне свято календарного року - це не тільки пригадування подій минулого. Справжній християнин повинен щоразу, знову і знову, намагатися переживати конкретну подію в теперішньому часі і ставати її співучасником.

Також він наголосив на важливості єдності між людьми і пригадав, що, згідно з переданням, Пресвята Богородиця взяла під свій покров людей саме тоді, коли вони були об’єднані і спільно щиро молилися та просили про допомогу.

Після богослужіння відбулося освячення води та мируванням вірних.

На завершення всі присутні мали можливість поспілкуватися і ближче познайомитися між собою за щедрим святковим спільним обідом.

Пресслужба парафії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next