АКТУАЛЬНО

Українська греко-католицька церква Святого Юрія в м. Піттсбург відсвяткувала столітній ювілей

Вівторок, 26 червня 2018, 11:43
17 червня 2018 року парафія Святого Юрія в м. Піттсбург, штат Пенсильванія (США), що належить до єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ, урочисто відсвяткувала столітній ювілей у значній присутності духовенства, богопосвячених осіб і мирян.

Святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Богдан (Данило), Єпарх єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ. Архиєрею співслужили о. Ігор Гогоша, парох церкви Святого Юрія та парох церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ у МакКіз Рокс, штат Пенсильванія; протоєрей Михайло Полоський, парох церкви Святих апостолів Петра та Павла УГКЦ у м. Ембридж,  церкви Святих апостолів Петра та Павла УГКЦ у м. Аликвипа, штат Пенсильванія, протосинкел єпархії Святого Йосафата; протоєрей архимандрит Джордж Епл’ярд, колишній парох церкви Святого Юрія та  протосинкел єпархії Святого Йосафата; протоєрей Стефан Паливода, єпархіальний канцлер та економ, а також парох церкви Святого Івана Хрестителя в м. Лорейн, штат Огайо; о. Валеріан Міхлік, один із колишніх парохів церкви Святого Юрія, який сьогодні служить парохом церкви Святого Григорія Ніського Візантійської Католицької Церкви в м. Аппер Сейнт Клер, штат Пенсильванія; а також за участю дияконів Марка Прокоповича з церкви Святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у м. Ембридж, штат Пенсильванія, диякона Мирона Шпака з церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Карнегі, штат Пенсильванія, та інших членів духовенства. Храм був переповнений вірними парафії і людьми, які бажали в цей день розділити радість святкування з громадою.

Під час проповіді владика Богдан коротко підсумував історію створення громади церкви Святого Юрія та з вдячністю згадав засновників і фундаторів цієї парафії. Він заохотив парафіян не боятися дивитися в майбутнє та брати приклад із Христових апостолів, які після Христового Вознесіння були безстрашні у сповненні Його заповідей, вірили в Господню обіцянку, яка здійснилася за десять днів по Його Вознесінні.

Владика також звернувся і до україномовних вірян із пастирським словом.

Після Божественної Літургії парох церкви о. Ігор привітав парафіян з ювілеєм, подякував усім священнослужителям за співслужіння та побажав Господнього благословення для єрарха, духовенства й вірних.

Святкування продовжилося в бенкетному центрі «Маєрник» у м. Піттсбург, де присутні взяли участь у святковій програмі разом із парохами, які служили в парафії Святого Юрія.

Святкова програма охоплювала виступ танцювального гурту «Київ» під керівництвом пані Капелюх та святкову вечерю.

На закінчення святкування о. Ігор висловив подяку владиці Богданові та парафіяльній громаді.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next