АКТУАЛЬНО

Українська громада в Канаді відсвяткувала День Незалежності України

Понеділок, 25 серпня 2014, 11:52
23 серпня в м. Брендон, що в Канаді, були проведені урочистості з нагоди Дня Незалежності України. Святкування відбулося з ініціативи канадсько-української асоціації "Тризуб". Про це повідомив о. Михайло Хоміцький.

Захід розпочався зі спільного співу Гімну України та хвилини мовчання за героями України, які полягли за свободу та незалежність рідної держави.

У контексті подій, що відбуваються в Україні, дух програми цьогорічних святкувань було обмежено до виконання патріотичних пісень, віршів та представлення української вишивки і блакитно-жовтої атрибутики.

Під час святкувань відбувся збір коштів для українського війська. Захід завершився випусканням синьо-жовтих кульок у небо, що символізувало єдність українського народу.

А в сам День Незалежності України, 24 серпня, святкування продовжилися в парафії Найсвятішого Серця Христового УГКЦ, що в Россбурні (Канада), Божественою Літургією за мир та єдність України. По завершенні Літургії була відслужена Панахида за Небесною сотнею та всіма героями України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next