АКТУАЛЬНО

«Українська молодь шукає в Церкві спільноту, а не холодну інституцію», - Глава УГКЦ на Папському Синоді

Четвер, 18 жовтня 2018, 13:12
Сьогодні Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, виступив на Папському Синоді, який цього місяця проходить у Ватикані. Він розповів синодальним отцям про душпастирський досвід УГКЦ у контексті війни.

«Уже п’ятий рік Україна є жертвою військової агресії Російської Федерації. Саме молоді українці різних етнічних, мовних, культурних та релігійних приналежностей кожного дня гинуть за нашу Батьківщину, захищають її як справжні герої та протагоністи трансформації нашого суспільства», - розповів Глава УКГЦ.

У своєму слові Блаженніший Святослав зазначив, що «саме молодь попросила мене донести до уваги синодальних отців, що вони потребують Церкви, яка була б для них матір’ю. «Вони шукають не якусь інституцію, а спільноту людей з автентичною вірою. Молодь відчуває певну антипатію до Церкви, яка представляє себе як холодна інституція, що бореться за власне виживання та геополітичні інтереси. Вони говорять, що така Церква ніколи не буде молодою. Саме тому сучасна українська молодь просить Церкву зрозуміти, якою мірою вона є інституцією», - сказав Предстоятель УГКЦ.

Глава УГКЦ також зазначив, що для душпастирського служіння серед молоді Церква потребує «по-справжньому зрілих людей». «Не завжди дорослі віком чи ті, хто здобув вищу освіту або вчився в семінарії, можуть вважатися зрілими людьми. Часто молода людина, яка пережила певне страждання, дивилася в очі смерті на полі бою чи рятувала від смерті цивільних людей під час бомбардування, здобула величезний життєвий досвід, розуміє ціну життя краще, аніж зарозумілий священик чи клептократичний політик. Не духовний сан, а людська, духовна та професійна зрілість є необхідними для того, щоб допомогти молодій людині розпізнати власне людське та християнське покликання», - сказав Блаженніший Святослав.

Доповідач завершив своє слово до учасників Синоду зверненням від імені української молоді: «Не думайте про те, що ви повинні зробити для нас, а думайте про те, що ми повинні робити разом».

Фото з архіву

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next