АКТУАЛЬНО

Українська різдвяна проща до базиліки Святого Петра у Ватикані

Середа, 28 грудня 2016, 14:12
У понеділок, 26 грудня 2016 року, УГКЦ в Італії вже вшосте організувала різдвяне паломництво до однієї з папських базилік Риму. В Італії 26 грудня є офіційним вихідним днем, що дає змогу прибути до столиці представникам громад із різних куточків країні, навіть найвіддаленіших.

Цього разу місцем Богослужіння вже втретє була обрана базиліка Святого Петра у Ватикані. Божественну Літургію при катедральному престолі головного католицького храму очолив Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович),  з яким співслужили владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Пресвятої Марії, протоархимандрит Василіаського чину святого Йосафата о. Генезій Віомар, священики, що здійснюють служіння у Римі, представники чернечих і студентських спільнот, настоятелі та капелани громад. Чимало священиків уділяли Святу Тайну Покаяння. (повний текст проповіді тут, слухати проповідь)

Серед численно зібраної громади вірних була Посол України при Святому Престолі п. Тетяна Іжевська, головні настоятельки сестер Чину святого Василія Великого та сестер служебниць, численні сестри різних чинів і згромаджень. До спільної молитви також приєдналися паломники з України та інших країн, де перебуває українська діаспора. Були також православні вірні зі своїм душпастирем.

На початку Богослужіння прочан привітав кардинал Анджело Комастрі, архипресвітер базиліки Святого Петра. Владика Діонісій у своїй проповіді наголосив на трьох аспектах: милосердя, убогість та зоря, що просвічує цю бідність.

Наприкінці молитви о. Генезій звернувся до владики з подячним словом та пояснив вірним умови для отримання повного відпусту, який Папа надав з нагоди Ювілею 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата, а координатор душпастирства УГКЦ в Італії о. Володимир Волошин подякував учасникам прощі за зусилля, докладені до того, щоб приїхати до Рима. Після Святої Літургії відбулася молитва біля гробу святого Йосафата.

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next