АКТУАЛЬНО

Українська спільнота в Римі відзначила День Незалежності

Вівторок, 25 серпня 2015, 11:28
У неділю, 23 серпня, українські мігранти в Римі в один день відзначили День прапора та Незалежності України. З цієї нагоди в соборі Святої Софії відбулася Божественна Літургія та Молебень за мир в Україні.

На молитву за Україну в  українському соборі зійшлися священики, представники монаших чинів та згромаджень, семінаристи, представники українських дипломатичних структур в Італії та громадських організацій.

Після молитовної частини святкування продовжилось патріотичними заходами біля пам’ятника Тарасу Шевченку на території собору. Члени молодіжної християнської спільнота громади собору підготували виступ патріотичних пісень та віршів, а також флеш-моб на знак єдності з Україною. Учасники святкувань мали нагоду також відвідати солодкий ярмарок, благочинний захід на підтримку постраждалих в наслідок бойових дій на Сході України.

З цієї нагоди представники дипломатичного корпусу українських посольств при Апостольській Столиці та в Італійській Республіці поклали квіти перед пам’ятником Тараса Шевченка. У своєму слові до української громади Рима Тетяна Іжевська, Посол України при Апостольській Столиці, закликала кожного бути голосом України серед італійського народу та поширювати правдиву інформацію про події в Україні. Євген Перелигін, Посол України в Італійській Республіці, подякував усім волонтерам, які щоденно підтримують українських військових. Урочистості завершилися спільним виконанням Державного гімну України.

Прес-служба товариства  “Свята Софія”

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next