АКТУАЛЬНО

Українська церква потрапила до списку найгарніших будівель Чикаго

Вівторок, 10 вересня 2019, 11:36
Видання Time Out опублікувало рейтинг топ-50 найгарніших будівель у Чикаго. У наведеному списку зазначені консерваторії, історичні будинки, церкви та високі хмарочоси, а також кілька цікавих фактів про них.

До рейтингу потрапив український греко-католицький собор Святого Миколая, який отримав п'яту позицію.

Український католицький собор Святого Миколая — це катедральний собор, розташований у районі «Українського села» в Чикаго. Це головний храм єпархії Святого Миколая в Чикаго.

Ця визначна пам’ятка за зразком Софіївського собору в Києві, оснащена 13 куполами, один для Ісуса та для його 12 апостолів. Усередині собор оздоблений вражаючою сумішшю фресок, мозаїк і вітражів.

З головного купола звисає люстра, яка виготовлена із золота і має дев’ять рівнів, які запалюються в 480 вогнів. Вважається, що це найбільша люстра у своєму роді у США.

За матеріалами Релігійно-інформаційної служби України
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next