АКТУАЛЬНО

Українська ікона Пресвятої Богородиці «Джерело милосердя» супроводжує Папський візит до Греції

Понеділок, 06 грудня 2021, 10:40
4 грудня, у день свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, на Папській аудієнції у катедральному соборі Святого Діонізія Ареопагіта в місті Афінах була розміщена українська ікона Пресвятої Богородиці «Джерело милосердя».

Вже з вечора 3 грудня ікону до катедрального собору доставили о. Ігор Посоленик, душпастир для українців-греко-католиків Греції, та о. Петро Фучьо зі Словаччини разом зі сестрою Христофорою ЧСВВ, де ікона й перебувала всю ніч. Наступного дня, 4 грудня, була розміщена неподалік від Папи Франциска під час його аудієнції, ставши окрасою апостольського візиту.

19 грудня, у день свята Святого Миколая, миро-ликійського чудотворця, ікона «Джерело милосердя» буде урочисто внесена і освячена у катедральному соборі Пресвятої Трійці владикою Мануїлом Ніном та виставлена для публічного вшанування. До того часу ікона перебуватиме в каплиці апостольського екзархату для греків-католиків.

Особливість ікони в тому, що вона стане покровителькою емігрантів, які молитимуться перед нею, випрошуючи допомоги Пречистої Діви у своїх потребах.

Пригадуємо, що з 4 по 6 грудня Папа Франциск здійснює візит до Грецької Республіки, до якого активно долучається українська громада. А ікона Богородиці «Джерело милосердя» є першою копією, яка прибула до Афін. Оригінал ікони - у місійному Згромадженні святого апостола Андрія в м. Івано-Франківськ.

Пресслужба УГКЦ у Греції


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next