АКТУАЛЬНО

Українське посольство в Угорщині відзначило 25-ту річницю підняття Державного прапора

Понеділок, 27 березня 2017, 11:37
У Будапешті відзначили 25-ту річницю першого підняття Державного прапора над Посольством України в Угорщині, яке стало першою українською закордонною дипломатичною установою після відновлення Незалежності України.

Урочисті заходи розпочалися на території Українського посольства в Угорщині. Звертаючись до присутніх, Посол України в Угорщині Любов Непоп підкреслила: «Угорщина була однієї з перших, хто визнав Незалежність України у 1991 році, продемонструвавши в такий спосіб добросусідський і партнерський характер наших відносин. Посол наголосила, що це партнерство продовжується і сьогодні, коли Будапешт підтримує Київ у протидії російській агресії».

До учасників святкового заходу з промовами звернулися: директор Департаменту Східної Європи та Середньої Азії Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Віктор Седеркені, який наголосив, «що Україна та Угорщина були і залишатимуться надійними партнерами». Представник українців  в Угорському парламенті Ярослава Хортяні підкреслила, «що українська громада Угорщини й надалі підтримуватиме розвиток українсько-угорського співробітництва», голова Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко зазначив, «що українська громада за кордоном продовжить сприяти популяризації України у світі, докладаючи зусиль для її зміцнення і процвітання».

На завершення, до учасників свята звернувся отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, який акцентував увагу на потребі духовного розвитку для українського народу. А відтак священнослужитель освятив новий Державний прапор України, після чого відбулося Урочисте підняття прапора у супроводі співу Державного гімну у виконанні Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.

У рамках святкування відбулося урочисте покладання вінків до пам’ятника Тараса Шевченка, святковий концерт хору імені Г. Верьовки та відкриття виставки українського художника Івана Марчука «Шевченкіана».

Святкові заходи відбулися за підтримки Державного самоврядування українців в Угорщині та Українського посольства в Угорщині.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next