АКТУАЛЬНО

Українське Різдво в Римі

П'ятниця, 09 січня 2015, 13:40
Собор Святої Софії в Римі, збудований Патріархом Йосифом Сліпим як символ єднання українського народу, цьогоріч зібрав багатьох українських мігрантів на спільний Свят-вечір та різдвяні богослужіння.

Напередодні Різдва, 6 січня, українська громада Вічного міста разом із українськими священиками та монашеством молилися Велике повечір’я. Очолив богослужіння владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії. З ним співслужили: владика Іриней, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре в Римі, о. Генезій Віомар, протоархимандрит Василіанського чину, о. Луїс Касьян, ректор українського інституту Святої Порови, о. Степан Стареправо, ректор Української папської колегії Святого Йосафата, члени ректорату та студенти українських навчальних інституцій в Римі, о. Марко Семеген, настоятель собору. Після молитви відбулося мирування та роздавання різдвяної просфори. На богослужінні була також Тетяна Іжевська, посол України при Апостольському Престолі.

Відтак у великому залі товариства “Свята Софія” для всієї громади собору відбулася спільна трапеза - Свята вечеря.  “Це момент особливого єднання наших вірних, більшість з яких живуть у італійських сім’ях і  не мають нагоди бути за різдвяним столом у колі рідних для них людей. Ми не хотіли, щоб у Свят-вечір наші люди почувалися самотніми”, - розповів о. Марко Семеген, настоятель собору.

У день празника Різдва Христового у соборі Святої Софії владика Діонісій очолив Божественну Літургію. У своїй проповіді під час Богослужіння архиєрей наголосив, що таїнство народження Божого Сина дає також відповідь на страждання українського народу і одночасно вселяє надію на те, що Бог є з нами. “Бог народжується, щоб бути з нами і в серці кожного з нас. Господь, як і дві тисячі років тому, народжується для тих,  хто сьогодні не має жодних прав і терпить різного роду агресію”, - наголосив проповідник.

Після Богослужіння наймолодші українці показали різдвяний вертеп. З колядою до українських мігрантів цього року приїхали також Микола та Олена Сікори, відомі виконавці та викладачі київських музичних вишів.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next