АКТУАЛЬНО

Українське Різдво в Угорщині

Четвер, 12 січня 2017, 11:35
Святкування Різдва Христового серед українців в Угорщині розпочалося зі святкової Божественної Літургії при українській парафії Покрови Богородиці, у церкві Святого Флоріана м. Будапешт. Молитву супроводжував своїм співом новостворений хор «Новус».

На завершення Літургії отець Дам’ян зачитав Різдвяне привітання Блженнішого Святослава, Глави УГКЦ. Усі присутні в церкві мали можливість приступити до мирування та поспівати колядки. Друга частина українського християнського свята продовжилася у святковому приміщенні, де на всіх чекала різдвяна страва та різдвяний концерт, організований українськими діточками та молоддю. 

Другого дня Різдвяних свят, після Божественної Літургії, відбувся чин обнови подружніх обітів, під час яких християнські пари, які були в церкві, мали можливість відновити обіцянку вірності. Отець Дам’ян Габорій, душпастир для української громади в Угорщині, поінформував, що цей день в парафії буде днем заснування парафіяльної Спільноти назаретських родин, яка буде входити до світового Руху назаретських родин. Цього ж дня українська парафія в Будапешті започаткувала традицію церковної коляди,  яка розпочалася з церкви та перейшла до українських сімей.

Третього дня Різдвяних свят парафіяни відвідали з колядою людей немічних та похилих віком.

Також колядники парафії Покрови Богородиці в Будапешті відвідали з колядою Українське посольство в Будапешті та Державне самоврядування українців в Угорщині.

До організації Різдвяних свят долучилися: Товариство української культури в Угорщині, Державне самоврядування в Угорщині, Столичне самоврядування українців, українські самоврядування IX I X районів м.Будапешта.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next