АКТУАЛЬНО

«Українське суспільство нагадує підлітка», – Глава УГКЦ

Вівторок, 12 січня 2016, 23:40
Українське суспільство зараз нагадує підлітка, який відкриває в собі нові сили і здібності свого організму, але точно не знає, що з ними робити, заявив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

В інтерв'ю виданню «Новое время», яке готується до друку, він зазначив, що цей процес дуже позитивний, але приховує в собі багато небезпек.

«Ми – суспільство, яке виходить із пострадянського періоду і переживає швидкий процес емансипації. Ми звільняємося від усього того, що можна назвати реліктом комуністичної системи, з усіма її хворобами. Коли ініціатива, свобода та індивідуальність кожного були нівельовані. Коли людина була гвинтиком великої машини. Уявіть собі трагедію гвинтика, коли машина розвалилася», – сказав Глава УГКЦ.

Водночас він підкреслив, що тепер українці проходять процес усвідомлення власної гідності і свободи. При цьому, за його словами, свобода завжди пов'язана з відповідальністю.

Європа теж, на думку Блаженнішого Святослава, нагадує підлітка, який випробовує власні межі.

«Вона починає втрачати християнські корені, тобто починає забувати, на якому фундаменті стоїть. І це дуже небезпечно, вона ризикує втратити всі досягнення, отримані після Другої світової війни, такі основні поняття, як демократія, мир і справедливі економічні відносини», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Він зазначає: «Якщо гідність людини більше не пріоритет і не основа державного устрою – це загроза демократії. Якщо європейське суспільство починає закриватися, очевидно, що його межі завжди хтось намагатиметься порушити [і це загроза миру]».

Повне інтерв'ю з Блаженнішим Святославом читайте в одному з найближчих номерів журналу «Новое время».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами nv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next