АКТУАЛЬНО

Українських Героїв вшанували у Литовській Республіці

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:51
18-21 лютого широкомасштабні заходи із вшанування Героїв Небесної сотні пройшли у Литовській Республіці. Це вечір пам’яті під назвою "Господи, світи, молю Тебе, шлях мій…" у Вільнюському будинку-музеї імені М. Чюрльоніса за участю української та литовської громадськості.

Екуменічний молебень та панахида у Сеймі Литовської Республіки, у каплиці Івана Павла ІІ, які відслужили отці Павло Яхимець, Йоаким Ковальчук (ЧСВВ) та диякон УПЦ КП Роман Коляда, як світлий спомин про полеглих Героїв Небесної сотні та Героїв Литви.

Свічки пам’яті було запалено 19 лютого у Вільнюсі, біля Посольства України в Литві.

У Каунасі про українських Героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність, згадували під час Служби Божої та екуменічного молебню у соборі Святого Миколая. Їм присвятили Вечір музики та свідчень і виставу "Звістка у майбутнє – незгорілі щоденники" у постановці театру Литовської Спілки стрільців, що відбулася в каунаському Будинку честі офіцерів.

Українські священнослужителі також взяли участь у поминальну молебні у римо-католицькому храмі Христа Царя в м. Клайпеда.

У неділю, 21 лютого, Героїв Небесної сотні спогадували в українському греко-католицькому храмі Пресвятої Трійці у Вільнюсі. У поминальних заходах взяли участь посол України в Литовській Республіці Володимир Яценківський та представники дипломатичного корпусу.

Цього ж дня священнослужителі, представники литовської та української громадськості побували на прем’єрній виставі "Абсолютне зло" (передчуття війни) у Національному драматичному театрі Литви. В основу твору місцевого драматурга Марюса Івашкявічюса також вплелись трагічні сторінки української історії дворічної давності.

За повідомленням Галини Мельник

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next