АКТУАЛЬНО

Український католицький університет перейшов на триступеневе управління

Вівторок, 03 вересня 2013, 17:56
«Преосвященний владико Борисе, у Господа вимолюємо потрібних вам Божих ласк для належного виконання своїх обов'язків на славу Божу та добро української науки», − ідеться в Декреті, яким, на підставі Статуту Українського католицького університету, Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав (Шевчук) іменував владику Бориса (Ґудзяка) президентом Українського католицького університету зі всіма обов’язками та правами цього уряду.

Цей Декрет означає, що Університет дотримуватиметься нового Статуту. «Згідно з цим документом, вводиться триступеневе управління УКУ. І сьогодні, уперше в його історії, ми вітаємо його першого президента − владику Бориса, який був і його першим ректором», − пояснив Глава Церкви після Архиєрейської Божественної Літургії.

Предстоятель УГКЦ подякував владиці Борису за жертовну працю: «Ви поклали за УКУ свою душу і тіло, і все, що мали в цілопальній жертві на престол Божий і Божої науки. Сьогодні складаю вам вдячність вже як президенту УКУ, бо ваше життя нерозривно пов’язане з життям УКУ. Нехай Господь вас скріпить».

Як ми повідомляли, 3 вересня 2013 року Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав (Шевчук) освятив наріжний камінь під будівництво університетського храму Святої Софії та нового академічного корпусу УКУ.

 

 Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next