АКТУАЛЬНО

Український культурний фонд та УКУ створять навчальний курс для експертів фонду

Четвер, 10 грудня 2020, 15:29
Український культурний фонд та Український католицький університет уклали угоду про партнерство та співпрацю. Спільними діями інституції прагнуть забезпечити сприятливі умови для професійного розвитку представників сфери культури та сталість експертизи в ній, впровадити стандарти якості експертної оцінки культурно-мистецьких проєктів.

Для цього буде розроблений навчальний онлайн-курс для сертифікації експертів експертних рад Українського культурного фонду, покликаний допомогти експертам УКФ докладно вивчити завдання, що покладені на Фонд відповідно до Закону «Про Український культурний фонд», поглибити розуміння місії, стратегії, структури та форм роботи Фонду, детально познайомитись із методологією роботи експерта і методикою оцінювання проєктів.

Крім того, курс має актуалізувати знання експертів про проєктні практики, що вже існують, згідно правил та вимог до культурно-мистецьких проєктів у межах конкурсних програм УКФ, сучасні підходи до культури, а також про тенденції та виклики в окремих її сферах. Курс складатиметься з лекційних матеріалів та практичних завдань, які розробили викладачі кафедри культурології та кафедри політичних наук УКУ. Його реалізація розпочнеться навесні 2021.

Розробка освітнього курсу для експертів УКФ здійснюватиметься за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Український культурний фонд вкотре доводить, що думка грантоотримувачів має для нас велике значення. Ми прислухаємось до конструктивної критики й робимо все можливе, щоб кожен етап конкурсного відбору проєктів ставав більш досконалим. Саме тому ми вирішили активізувати діяльність з підвищення фахових компетенцій експертів експертних рад УКФ. Допомагати в цьому нам будуть спеціалісти Українського католицького університету. Переконана, що співпраця наших інституцій позитивно вплине не лише на діяльність Фонду, а й на екосистему національної культури взагалі», – вважає виконавча директорка УКФ Юлія Федів.

«Виходити назустріч потребам і запитам реформування сфер суспільного життя є однією з настанов діяльності Українського католицького університету. Тому пропозицію Українського культурного фонду долучитись до процесу професійного розвитку і вдосконалення експертних компетенцій представників сфери культури ми прийняли з розумінням значення Фонду для підтримки культури в нашій країні. Сподіваємось, що наш досвід у розвитку дидактичної майстерності, освоєнні інноваційних засобів викладання допоможе покращити роботу експертів УКФ і сприятиме формуванню нової якості у роботі культурних проєктів та інституцій», – каже перший проректор УКУ Тарас Добко.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next