АКТУАЛЬНО

«Український прапор є знаком особливої Божої любові до українського народу», - владика Теодор (Мартинюк)

Четвер, 23 серпня 2018, 13:56
23 серпня з нагоди Дня Державного прапора України в Тернополі відбулося урочисте освячення та підняття жовто-блакитного стягу. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) та представники інших конфесій здійснили чин освячення, а відтак під виконання Державного гімну його було урочисто піднесено на Театральному майдані Тернополя.

«Український прапор є знаком особливої Божої любові до українського народу, - зазначив у зверненні до присутніх владика Теодор. - Прапор є знаком того багатства талантів, яким Господь Бог обдарував наш народ. Він піднімається тоді, коли наші найкращі сини і дочки здобувають перемоги у спортивних змаганнях, він майорить тоді, коли наш славний літак «Мрія» перевозить вантажі для всього світу. Він піднімається тоді, коли воїни ідуть в бій, і тоді, коли ми зі сльозами на очах хоронимо наших героїв. Наш український прапор є знаком найкращого і найвірнішого служіння своєму народові».

За словами владики, цей знак сьогодні є викликом для кожного, кожної із нас, щоб задати собі запитання: чи я є гідним стати під цим прапором? чи я гідним підняти його? яким я є українцем?

«Нехай цей День прапора стане для кожного іспитом сумління, тому що він є завдаток, а вже від нас залежить, чи ми будемо гідними цей знак Божої любові, Божого багатства і милосердя для нашого народу піднімати і під ним стояти», - наголосив владика Теодор.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next