АКТУАЛЬНО

Українську греко-католицьку громаду в Будапешті відвідали відомі географи з України

Середа, 08 травня 2019, 11:58
5 травня 2019 року на запрошення Української церковної школи кардинала Гузара та парафії Покрови Богородиці в Будапешті українську громаду відвідали географи з України: Сергій Міхелі - професор кафедри географії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор географічних наук, член Українського географічного товариства, і Валентина Бойко - головна редакторка видавництва РА «Освіта України», членкиня Українського товариства та Національної спілки журналістів України.

Перша частина зустрічі відбулася перед Літургією у рамках навчальної програми для дітей у церковній школі. А після молитви відбулася друга частина зустрічі для дорослих в церковній школі на тему «УКРАЇНА - УГОРЩИНА: ГЕОГРАФІЧНІ ПАРАЛЕЛІ» і «СІМ ЧУДЕС УКРАЇНИ». Княгинецька Уляна, керівник Української церковної школи кардинала Гузара, подякувала гостям за візит.

Захід відбувся за підтримки Самоврядування українців Уйбуди.

Довідка:  З вересня минулого року  з благословення владики Йосифа Міляна, голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ  та Митрополита Угорської Греко-Католицької Церкви владики Филипа Кочіша в Будапешті, було створено при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці Церковну школу кардинала Гузара, в рамках якої діє Рідна школа для дітей, Школа лідерства та  освітньо-духовні програми для дітей, молоді та дорослих.

Прес-служба парафії Покрови Богородиці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next