АКТУАЛЬНО

Українські благодійники з Австрії

П'ятниця, 20 березня 2015, 09:51
Завдяки благодійникам з Австрії Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії отримав допомогу – 30 000 гривень. Ці кошти є результатом акції «Різдвяна свічка», яку власними силами провів отець Віктор Курманович.

«Різдвяна свічка» – одна з основних благодійних акцій, які реалізовує Карітас в Україні. Мета – збір пожертв  для допомоги соціально незахищеним. Щороку, напередодні свята Народження Христа, для проведення благодійної акції люди з особливими потребами своїми руками прикрашають свічки. У час Різдвяного посту їх розповсюджують,  насамперед через церковні громади в Україні та закордоном.

Цього року завдяки невтомній активності отця Віктора Курмановича (тепер вже емерита) до акції було долучено в основному парафії римо-католицького обряду, з котрими  отець Віктор має добрі стосунки та в частині з них проводив богослужіння. Також до акції було долучено вірян  церкви Святої Варвари УГКЦ у Відні, в якій отець Віктор багато років був парохом.

«Ми щиро вдячні небайдужим громадянам Австрії  за підтримку акції, а також українцям Відня, що не забувають про свою Батьківщину. Особливу шану висловлюємо о. Віктору Курмановичу – саме завдяки його старанням було зібрано таку велику суму. Для нас така допомога дуже цінна», – ділиться директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отець-диякон Сергій Триф’як.

Усі 30 000 гривень Карітас Коломиї вклав у роботу благодійної їдальні. Понад 10 років щодня тут безкоштовно харчується  від 60-ти до 90-та осіб. Це – одинокі перестарілі, люди без місця проживання, інваліди, члени багатодітних та малозабезпечених сімей. Раз на день особа із цього переліку може прийти і отримати безкоштовний повноцінний обід.

Благодійна їдальня, як і кілька інших проектів Карітасу, існують саме завдяки доброчинцям. Навіть невелика допомога може полегшити і так нелегке життя потребуючих, показати людям, що Бог їх любить, що є хтось, хто ними цікавиться і про них піклується.

Мар'яна Мацьків, прес-служба
Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next