АКТУАЛЬНО

Українські греко-католики Мадрида та околиць відсвяткували Воскресіння Христове

П'ятниця, 21 квітня 2017, 10:44
Українські греко-католики, які проживають у столиці Іспанії Мадриді та його околицях відсвяткували Воскресіння Христове.

Як розповіла Департаменту інформації УГКЦ парафіянка Квітка Любченко, вірні до Великодня як завжди готувалися завчасно.

У Мадриді та на її околицях уже існує три парафії УГКЦ: і в самій столиці, Гетафе та Алькалі-де-Енарес.

«Спершу натхненною молитвою під час Великого посту, реколекціями, утриманням від гучних забав, надмірних веселощів, зловживань спиртними напоями та м’ясною їжею. Не обійшлося, ясна річ, і без масового відбуття сповідей і причастя. І це було характерно для всіх без винятку українських парафій УГКЦ іспанської столиці та прилеглих до неї містечок», – розповіла пані Квітка.

Проте, як розповіла вірянка, особливий молитовний настрій панував напередодні Великодня у греко-католицькій парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії, що в Мадриді, – чи не найбільшому осередку українських вірних в усій країні Сервантеса. Зазвичай, у римо-католицькому храмі Доброї Вісті (Buen Suceso) на вулиці Принцеси, що майже в самісінькому центрі столиці, під час Богослужіння у неділю перебуває 700-800 українських вірних. А у святкові дні їхнє число сягає півтори тисячі.

Цього року разом із нашими вірними у Мадриді приїхав помолитися єпископ-помічник Львівський владика Венедикт (Алексійчук), який провів з вірними тижневі реколекції, спілкувався з ними як колективно, так і особисто, відповідав на запитання, ділився досвідом.

Особливо священик відзначає число вірних, які прийшли посвятити великодні кошики напередодні Воскресіння Христового і, звісно, у сам день Воскресіння.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next