АКТУАЛЬНО

Українські колядки прозвучали в катедрі французького міста Кретей

Понеділок, 17 грудня 2018, 12:53
На запрошення єпископа Мішеля Сантьє, глави Кретейської єпархії (місто Кретей розміщене в передмісті Парижа) хор парафії Усіх святих при каплиці Святих Івана від Хреста і Терези з Лізьє, що діє у французькому місті Вансен, виступив у катедрі Créteil (Val-de-Marne).

Нагодою для виступу став вітальний вечір під час Адвенту. На таке свято єпископ Мішель Сантьє традиційно збирає духовенство, провідників і друзів єпархії Кретей, представників влади, навчальних закладів і громадських організацій, а також інших конфесій і релігій, щоб розповісти про рік та поставити акценти, які були важливими для єпархії та Католицької Церкви. У своїй цьогорічній доповіді владика Мішель зупинився на питаннях відповідного трактування проблеми педофілії, питаннях біоетики та екології, соціальної справедливості та миру.

Він зокрема зауважив: «Церква має бути ближчою до людей, справді бути присутньою серед мешканців околиці». Звертаючись до хористів Вансенської парафії, владика Мішель подякував за те, що вони своїм співом принесли дух Різдва та через них передав вітання владиці Борисові(Ґудзяку), який у той час перебував на засіданнях Постійного Синоду Єпископів УГКЦ в Україні. «Ми знаємо, що Україна переживає важкі часи і єднаємося сьогодні з вами у молитві», – зазначив монсеньйор Сантьє.

У програмі хору, який налічує 15 осіб, прозвучали відомі українські колядки. Хор парафії Усіх святих, яким керує Юрій Гусак, є ще зовсім молодим і сформувався лише на початку 2018.

Цей виступ став його першим виходом у світ. Сеголен Миколенко, представниця парафії, розповіла присутнім про традиції українського Різдва та переклала зміст деяких колядок. Завітав до катедри і імпровізований «святий Миколай», який від імені єпархії подарував владиці Мішелю сучасну українську ікону.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next