АКТУАЛЬНО

Українські «Лицарі Колумба» на захисті життя

Четвер, 28 серпня 2014, 15:22
«Хай живе Ісус!» - такими словами прощалися побратими ордену «Лицарів Колумба» після спільного засідання двох українських рад - Святого Володимира та Князя Аскольда м. Києва. Термінове засідання, що відбулося 10 липня, можна назвати історичним.

На ньому було ухвалено рішення про започаткування масштабної благодійної акції  «Збережемо життя наших захисників», спрямованої на порятунок життя бійців, котрі отримали поранення на фронті Визвольної війни українського народу проти московських окупантів.

На жаль, за сумною статистикою, великий відсоток поранених помирає не через важкість поранення, а через втрату крові. Лікарські препарати, гемостопи, якраз і мають на меті швидко та ефективно зупинити кровотечу до отримання пораненим професійної медичної допомоги. Шкода, але ефективних вітчизняних гемостопів не існує.

Отримавши благословення владики Йосифа, Єпископа-помічника Київської архиєпархії УГКЦ, українські «Лицарі Колумба» звернулися до парафіян київських храмів із проханням про збір коштів на придбання якнайбільшої кількості британського препарату «Целокс» або його американського аналогу «Квік Клот». Збір коштів, пошук надійних постачальників медичних препаратів, організація переказу коштів, транспортування та розмитнення виявилися досить довготривалою процедурою. Символічно, що саме напередодні Дня Незалежності перша партія аптечок разом із кровоспинними препаратами прибула з Америки до Києва і відразу була відправлена в зону бойових дій через військового капелана о. Андрія Зелінського (ТІ). Лицарі подбали також про те, щоб разом із медикаментами передати нашим героям молитовники та вервички, що їх люб’язно надали в Департаменті військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. На празник Успіння Пресвятої Богородиці від нашого капелана надійшло таке повідомлення: «Передача аптечок заступнику командира 95-ї бригади ВДВ підполковнику Іщенку. Це один із найбільш бойових підрозділів ЗСУ, який постійно на передовій і бійці якого завжди потребують засобів першої медичної допомоги. Висловили щиру вдячність добродіям!!!»

«Лицарі Колумба» в Україні складають щиру подяку всім жертводавцям та добродіям, які долучилися до цієї акції. Спільними зусиллями було зібрано 31176 грн, і пожертви продовжують надходити. Потрібно зазначити, що перша доставка препаратів була б неможливою без волонтерської допомоги українців з США та Канади, зокрема посильну допомогу надає українська громада м. Чикаго.

 

Після участі делегації українських лицарів у всесвітній Конвенції «Лицарів Колумба» в м. Орландо, США, до нашої благодійної акції долучились також  представники з-за кордону. Так, щедру пожертву в розмірі 5000 американських доларів склав від Філадельфійської архиєпархії Митрополит Стефан Сорока. Партію препаратів закупив і переслав в Україну також о. Любомир Жибак зі своїми парафіянами з м. Янгстауна, штату Огайо. Очікується також допомога від канадських рад «Лицарів Колумба», зокрема Ради Шептицького #5059  в м. Торонто. Якщо ще хтось бажає долучитися до нашої благодійної акції за кордоном, кошти можна переказувати на адресу Філадельфійської архиєпархії в США з позначкою «Aid to Ukraine». В Україні кошти можна надсилати на картку фінансового секретаря «Лицарів Колумба» № 5168 7423 2755 5409 (Приватбанк) на ім'я Заглоцького Сергія Павловича.

За цим першим кроком, за першою відправкою аптечок та препаратів-гемостопів на фронт обов’язково будуть наступні. Щиро сподіваємося, що допомога фронту буде лише збільшуватися і триватиме до перемоги. Утім, і коли виженемо заклятого ворога з української землі, допомога лицарів нашому війську триватиме, адже це один з основних напрямків діяльності «Лицарів Колумба» в усьому світі.

 

Бр. Олександр Попов,
головний редактор INTV.ua
Українська рада #15802 імені князя Аскольда

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next