АКТУАЛЬНО

Українські мігранти з Італії, Іспанії та Португалії вперше здійснили спільну національну прощу до Фатіми

Вівторок, 24 листопада 2015, 13:24
Від 20 до 22 листопада 2015 року українські іммігранти з Італії, Іспанії та Португалії вперше здійснили спільну національну прощу до місця об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі, що в Центральному регіоні Португалії. Повідомляє прес-служба УГКЦ в Італії.

Проща мала як особистий, так і загальнонаціональний молитовний характер за навернення провідників держав та за їхнє добре управління, яке б не ставало причиною для війн у світі.

У паломництві взяли участь понад півтори тисячі вірних у супроводі своїх душпастирів. Паломники окремими групами брали участь у Хресних дорогах та молитвах на вервиці. Кульмінаційними моментами прощі стали дві Архиєрейські Божественні Літургії у новій Фатімській базиліці Пресвятої Тройці, які очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Перша спільна Божественна Літургія була звершена в суботу, а друга - в неділю вдосвіта.

З архиєреєм співслужили о. Марко Семеген, пасторальний координатор УГКЦ в Італії, та о. Василь Бойко, координатор душпастирства УГКЦ в Іспанії, а також інші душпастирі з Італії, Іспанії та Португалії.

Усі прочани мали нагоду приступити до таїнства Покаяння.

У суботній Божественній Літургії Апостольський візитатор звернув увагу на мету цієї прощі, яка має особистий «благально-покутничий, а також загально-національний молитовний характер за навернення провідників держав та за їхнє добре управління, яке б не ставало причиною для війн у світі». Далі проповідник поділився роздумами над чудом «танцю сонця», який відбувся в останній появі Богородиці у Фатімі: «Ми знаходимося у Фатімі,  місці  об’явлень Богородиці трьом бідним пастушкам. Тут сталося це чудо «танцю сонця», яке тривало лише  десять хвилин, однак сильно налякало присутніх тоді тут людей. Проте сьогодні більш лякливою загрозою є справжній «танець орієнтирів», чи людських цінностей. Наслідком цього танцю може стати справжня людська, а навіть планетарна  катастрофа з непередбаченими наслідками для майбутнього життя людини і самого життя на земній кулі. Чи можливо саме не на цей танець Богородиця нам тоді пророкувала чудом «танцю сонця»? Щоб цього не трапилося, ми потребуємо безперестанного особистого покаяння і щирої молитви за навернення всіх грішників до Бога, щоб їхні дії не стали причиною спустошення того, що Бог створив своїм Словом».

У недільній проповіді Апостольський візитатор заохотив присутніх ділитися з іншими тим, що побачили і відчули у Фатімі: «Наша проща є своєрідною підготовкою до Ювілейного року Божого милосердя. Бог хоче спасіння всіх людей і тому Його милосердне око звернене до усіх людей. Але з боку людини потрібне відкриття, щоб прийняти це Боже милосердя до свого серця і ділитися милосердними ділами з іншими потребуючими людьми, до чого заохочує нас митрополит Андрей Шептицький в посланні про Боже милосердя, яке він написав в останніх роках свого життя, коли лютувала Друга світова війна».

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next