АКТУАЛЬНО

Українські релігійні діячі зустрілися з Президентом Європейської Ради ван Ромпеєм

Середа, 02 жовтня 2013, 14:09
БРЮССЕЛЬ – Делегація Глав та представників українських Церков і релігійних організацій зустрілася з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, повідомляє Інститут релігійної свободи.

"Україна для Європи є дуже важливим партнером. Ми значно просунулися вперед у відносинах, особливо останнім часом. Сподіваюся, що в листопаді буде підписано Угоду про асоціацію. У цьому нас переконує і конструктивна розмова, що відбулася з Президентом Януковичем у Нью-Йорку. Мені дуже приємно вітати тут вас, як представників України", – заявив ван Ромпей під час зустрічі.

Зі свого боку Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) заявив: "Ми хочемо, щоб через асоціацію України та ЄС наша держава утвердилася на демократичному шляху. Багато вже зроблено, а те, що ще треба зробити, я переконаний, буде зроблено з допомогою Європи".При цьому Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) підкреслив, що Україна є європейською країною, яка багато років тому обрала шлях євроінтеграції. “Ми представляємо простих людей, наших віруючих. І ми хочемо засвідчити підтримку європейського вибору з боку більшості українського народу. Зроблено багато, тому ми просимо Європу: не покидайте України в цей важливий момент нашої історії", – відзначив він.Перед цією зустріччю відбулося знайомство української делегації з посадовцями офісу Президента Європейської Ради.

Під час діалогу з європосадовцями протоієрей УПЦ Ростислав Снігірьов підкреслив: "Одна з основ Європи – повага до різноманітності. І ми сподіваємося, що зближення України і Європи сприятиме збереженню тієї різноманітності, яка є в Україні і яку ми тут представляємо".

Муфтій ДУМУ шейх Ахмед Тамім відзначив: "Україна є країною, де мусульмани живуть століттями. Ми живемо в мирі і порозумінні, ми співпрацюємо – і хочемо, щоб так було і в усій Європі, щоб не було місця екстремізму чи агресії, щоб мусульманські чи інші релігійні гасла не використовувались для поширення зла".

“Європейський Союз, три наших Президенти: Європейської Ради – ван Ромпей, Єврокомісії – Баррозу та Європарламенту – Шульц, щороку зустрічаються з провідними релігійними лідерами Європи. Це визначено Лісабонською угодою. Тому для нас дуже важливим є міжрелігійний діалог і ми раді вітати всіх вас, як представників релігійної спільноти України", – заявив представник офісу ван Ромпея.

Як повідомляв ІРС, першого дня свого візиту до Брюсселя делегація українських релігійних діячів зустрілася із членами Європейського Парламенту та представниками релігійних організацій, уповноважених співпрацювати з інституціями Євросоюзу.

 

Джерело: www.irs.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next