АКТУАЛЬНО

Українські школи Відня та Будапешту домовилися про співпрацю

Вівторок, 17 грудня 2019, 11:31
14 грудня в українській школі Відня відбулася робоча зустріч та обмін досвідом між вчителями і керівництвом школи Відня та Рідною школою в Будапешті.

Сторони домовилися про співпрацю в освітньому напрямку та поділилися досвідом, викликами, які стоять перед українською діаспорою..

У рамках візиту до Відня вчителі з Будапешту відвідали українську греко-католицькоу церкву Святої Варвари, де парох о. Тарас Шагало розповів історію свого храму.

Довідка

Українська суботня школа у Відні належить до освітнього Товариства Івана Франка в Австрії. Засновником школи була греко-католицька парафія Святої Варвари у Відні. Директором школи є Анна Крачковська, випускниця УКУ. Школа наступного року буде відзначати свій десятий ювілей. У школі навчається близько 300 дітей.

Рідна школа в Будапешті належить до Українського центру кардинала Гузара в Угорщині, що діє при парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті. Засновником школи є о. Дам’ян Габорій. Існує школа другий рік і налічує 30 дітей.

Повідомив о. Дам’ян Габорій


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next