АКТУАЛЬНО

Українські спільноти із різних міст Італії здійснили спільне паломництво до мощів св. Миколая

Вівторок, 15 грудня 2015, 14:29
13 грудня 2014 року українці з різних куточків Італії вже третій рік поспіль здійснили чергове спільне паломництво до мощів св. Миколая Чудотворця, які знаходяться в м. Барі, що в південноіталійському регіоні Пулія. Очолив паломництво Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович).

З цієї нагоди понад тисячу осіб прибули до м. Барі, щоб просити заступництва для України та своїх сімей перед мощами св. Миколая Чудотворця, якого вшановують як католики, так і православні.

Владика Діонісій у головній базиліці Святого Миколая очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з 15 священиками із різних міст Італії. Дияконував Руслан Сидельник.

«Не доброчесні вчинки, не чудотворний порятунок в небезпеці бурі моряків і купців, не захист життя несправедливо засуджених, не це все робить святим Миколая. Усе це вже є наслідком його віри в євангельський спосіб життя: любові, доброти, милосердя. Його жертовна матеріальна допомога ближньому лише зростала на цій духовній основі, сприяючи наверненню постраждалих до віри у Христа», – наголосив владика Діонісій, звертаючись у своїй проповіді до присутніх на Богослужінні паломників.

Після Літургії біля гробу св. Миколая духовенство та вірні молилися Акафіст, приступаючи по черзі до мощів святого.

На цьогорічну прощу до Барі чисельно прибули українські церковні спільноти із Рима, Мілана, Флоренції, Прато, Болоньї, Брешії, Ріміні, Равенни, Сан Марино, Белуно, Фельтре, Павії, Пескари, Перуджі, Фоджі, Помпеїв, Аверси, Мондрагоне, Капуа, Аввеліно, Салерно та Казерти.

Цього дня українські прочани взяли також участь у молитовному чині відкривання Святих дверей у барській базиліці Святого Миколая з нагоди Року Божого милосердя. Чин здійснив архиєпископ і митрополит м. Барі Монс. Франциск Какуччі.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next