АКТУАЛЬНО

Українські історики обговорять в УКУ проект нового підручника з історії

Вівторок, 04 січня 2011, 15:07
14-15 січня в Українському католицькому університеті відбудеться зустріч українських істориків, організована Асоціацією вчителів «Нова Доба» та Програмою дослідження сучасної України ім. Петра Яцика.

14-15 січня в Українському католицькому університеті відбудеться зустріч українських істориків, організована Асоціацією вчителів «Нова Доба» та Програмою дослідження сучасної України ім. Петра Яцика.

Організатори зустрічі планують обговорити два важливих, пов’язаних між собою питання. Це питання нового підручника з історії України та укладання нової історичної політики в державі. Особливістю зустрічі є те, що вона об’єднає дві групи істориків – фахових дослідників та вчителів шкіл.

«Експерти проведуть обговорення проекту нового підручника історії України, котрий підготувала асоціація «Нова Доба» і фінансово підтримала Рада Європи. Цей підручник пропонує поліетнічну версію української історії», – розповів історик, професор УКУ Ярослав Грицак.   

Іншою темою зустрічі стане обговорення і укладання нової історичної політики в Україні загалом. «Це політика, яка, на відміну від попередньої, а ще більше теперішньої влади, вела б до примирення суспільства, а не до конфронтації. Конфлікт навколо історичної пам’яті унеможливлює компроміс у державі, це також гальмує політичні та економічні реформи. Влада не може володіти монополією на історичну пам'ять. Потрібні громадські ініціативи, які зможуть протистояти такій монополізації і пропонувати розумні альтернативи», – зазначив Ярослав Грицак.

Участь у зустрічі візьмуть близько 30 істориків з усіх регіонів України.

 

Відділ інформації та зовнішніх зв'язків УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next