АКТУАЛЬНО

Українці провели традиційну різдвяну прощу до папської базиліки святого Петра у Ватикані

П'ятниця, 27 грудня 2019, 12:07
26 грудня 2019 року, у другий день Різдвяних свят за григоріанським календарем, відбулася традиційна національна проща українців до папської базиліки Святого Петра у Ватикані, організована Українською Греко-Католицькою Церквою в Італії.

Божественну Літургію на катедральному престолі головного католицького храму очолив владика Діонісій Ляхович, делегат з повними правами апостольського екзарха для вірних УГКЦ в Італії.

З архиєреєм співслужили: архиєпископ П’єро Маріні (Piero Marini), голова папського комітету з Міжнародного Євхаристійного конгресу та колишній оберцеремоніймейстер Папського двору за папи Івана Павла ІІ, владика Іриней Білик, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре, численні священники, які душпастирюють в Італії й ті, що прибули з України.

У паломництві взяли участь понад дві тисячі прочан з Італії таз України. Богослужіння співом супроводжував хор громади Святого священномученика Йосафата з м. Мілану під керівництвом п. Оксани Гелевич. На молитві були представники Посольств України в Італії та при Святому Престолі, настоятелі українських монаших чинів та згромаджень в Італії.

Після читання Євангелія до молільників звернувся з проповіддю владика Діонісій. У проповіді він закликав спробувати дивитися на світ очима Ісуса, йдучи за закликом святого Павла пробуджувати в собі ті самі почуття, що були в Христа, і наслідувати почуття Ісуса, почуття Немовляти, які, однак, є тими самими, що супроводжували Христа протягом всього життя.

По завершенні Божественної Літургії до присутніх у храмі молільників звернувся представник римського вікаріату, священник П’єрпаоло Феліколо, який відповідає за працю з мігрантами. Він високо оцінив працю українського духовенства для своїх співгромадян та відзначив глибоку побожність українських мігрантів в Італії та в Римі зокрема і побажав надалі продовжувати зберігати власну ідентичність і духовність.

Святкування завершилися колядуванням численної української громади біля вертепу та ялинки на площі Святого Петра.

www.ukr-parafia-roma.it


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next