АКТУАЛЬНО

Українці у Римі єдналися в молитві з нагоди Дня Незалежності

Неділя, 27 серпня 2017, 21:52
24 серпня Патріарший прокатедральний собор Святої Софії в Римі вже традиційно зібрав багатьох “у розсіянні сущих” українських емігрантів в Італії на святкування 26-ої річниці Незалежності України.

Урочисте богослужіння очолив настоятель собору о. Марко Семеген у співслужінні о. Ґенезія Віомара, протоархимандрита отців Василіан, о. Теодозія Ґреня, віце-ректора Української папської колегії св. Йосафата, о. Тимотея Коцура, директора української секції Радіо Ватикан, колегійного духовенства та гостей. Зокрема, під час Божественної Літургії всі єдналися в подяці за дар незалежності Української держави, а по завершені відслужили молебен до Пресвятої Богородиці в наміренні за припинення війни та настання миру в Україні. Богослужіння своїм співом супроводжували студенти колегії Святого Йосафата.

По завершенні молитви біля пам’ятника Тарасові Шевченкові відбулася офіційна святкова програма. З привітальним словом до громади зверталися пані Тетяна Їжевська, Надзвичайний та Повноважний Посол України при Святому Престолі, пан Євген Перелигін, Надзвичайний  та Повноважний Посол України в Італії. Ведучими врочистостей до Дня Незалежності стали Леся Романів і Максим Колодчак.

На завершення святкувань до всіх присутніх парафіян, представників монаших чинів та гостей з вітальним словом звернувся о. Марко. Він подякував за спільну молитву та усвідомлене долучення до святкування цього дня.

 

Прес-служба Товариства Свята Софія (Рим)

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next