АКТУАЛЬНО

Українці в Італії зустріли Лаврова пікетом посольства РФ в Римі

П'ятниця, 07 березня 2014, 12:27
В четвер, 6 березня декілька сотень українців зібралися неподалік посольства Російської Федерації в Римі на маніфестацію проти російської окупації Криму. Присутні тримали плакати італійською мовою: «Путін! Руки геть від України», «Крим – це Україна», «Ні – російській окупації Криму» та інші.

Оскільки, маніфестація відбувалася в центрі міста, вона привернула увагу засобів масової інформації та пересічних італійців. Сотні машин, котрі проїжджали повз маніфестантів схвально сигналили на знак солідарності з українським народом.

Це вже друга акція протесту українців Риму під посольством РФ цього тижня. Перша, котра відбулася в понеділок транслювалася центральним телеканалом Rai та іншими каналами.

Перше інформаційне агенство Італії ANSA на першій сторінці помістило відео звернення представників української громади Риму проти російської окупації України.

Попередньо українська громада Риму провела пікети посольства США та Великобританії з вимогою виконати свої зобов’язання щодо гарантій територіальної цілісності і безпеки України.

Як відомо, вчора міністр закордонних справ Росії, Сергій Лавров зустрічався в Римі з Держсекретарем США Джоном Керрі.

Олесь Городецький, координатор Оргкомітету Євромайдан Риму

Фото: Андрій Беднарчук

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next