АКТУАЛЬНО

Українці в Будапешті вшанували жертв Чорнобильської катастрофи

Четвер, 03 травня 2018, 15:26
29 квітня в українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті вшанували жертв Чорнобиля. Після Божественної Літургії була відправлена панахида.

До присутніх у церкві звернулася посол України в Угорщині п. Любов Непоп, яка зазначила: «Аварія на ЧАЕС змушує нас усіх замислитися над справжнім патріотизмом тих Героїв, які ліквідовували наслідки катастрофи ціною свого життя; над тим, наскільки ми насправді взаємопов’язані і якою важливою є солідарність та взаємна допомога; над нашою відповідальністю за долю країни. Ці поняття сьогодні, в умовах протидії російській агресії, залишаються як ніколи актуальними». А отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Будапешті, наголосив, що всім нам слід також подбати про екологію нашої душі.

У рамках поминальних заходів пройшов концерт-реквієм у виконанні тенора Львівського квартету «Леон Вочі» Назара Тацишина.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next