АКТУАЛЬНО

Українці в Римі вшанували пам’ять жертв Голодомору

Понеділок, 30 листопада 2015, 19:23
29 листопада у соборі Святої Софії в Римі відбулися поминальні заходи та вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. У цей день також для української громади в Римі презентували книгу італійського історика Етторе Чіннелла “Україна. Забутий геноцид”.

О 10:00 в соборі Святої Софії відбулася Божественна Літургія, після якої українська  спільнота за участю своїх італійських друзів спільно молилася Панахиду за жертв Голодомору. На завершення молодіжна спільнота собору провела літературне віче пам’яті, українською та італійською мовами вшанувавши пам’ять жертв трагедії українського народу в минулому столітті. Після хвилини мовчання представники духовенства, дипломатичних відомств та всі присутні запалили свічку пам’яті перед скульпторами трьох ангелів на території храму.

Важливою частиною заходів була презентація книги відомого італійського історика, знавця історії Східної Європи, Етторе Чіннелла “Україна. Забути геноцид 1932-1933 рр”. Книга побачила світ цього року і написана італійською мовою. Презентували видання: п. Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській Столиці, проф.  Федеріко Арджінтєрі, професор Американського університету в Римі, та сам автор книги.

Окрім чисельно присутньої української громади, у заходах взяли участь: о. Генезій Віомар, протоархимандрит Чину святого Василія Великого, Сергій Квіт, міністр освіти та науки України, Євген Перелигін, Посол України в Італійській Республіці, Тетяна Іжевська, Посол України при Апостольській Столиці, представники монаших чинів та згромаджень, українських спільнот та організацій.

 

Прес-служба товариства “Свята Софія”

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next