АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували Різдво Христове

Вівторок, 12 січня 2021, 15:01
Традиційно свято Різдва Христового українці в Угорщині відсвяткували в Будапешті 7 січня за старим календарем.

Святковий день розпочався з Божественної Літургії в парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті, на яку з'їхалися українці з різних куточків Угорщини.

Літургійний спів прозвучав у супроводі хору "Новус" Товариства української культури в Угорщині. У проповіді отець Дам’ян Габорій, священник для українців в Угорщині, зазначив, що кожного разу Христос народжується в душі тієї людини, яка відкрита на Його Різдво.

Після святкової молитви біля церкви, на туристичній вулиці Ваці, відбувся традиційний різдвяний флеш-моб, організований Товариством "Нова Хвиля" в Угорщині.

Українська колядка в Будапешті звучала ще в день Собору Богородиці (8 січня) та в день першого мученика Стефана (9 січня).

Напередодні Різдва Христового учні церковної "Рідної школи" записали відеоролик, у якому привітали українців в Угорщині з Різдвяними святами.

Варто згадати, що українська громада в Ніредьгазі вперше відсвяткувала свято Різдва Христового за новим, григоріанським календарем (25 грудня). Святкову Літургію провів о. Андрій Белеканич.

У рамках Різдвяних свят українська коляда відвідала василіанський монастир в Маріяповч та звучала в церкві, де перебуває чудотворна ікона Матері Божої.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next