АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували Великдень

П'ятниця, 21 квітня 2017, 17:52
Українці в Угорщині відсвяткували Великодні свята в Будапешті. Святкові богослужіння відбулися при українській парафії Покрови Пресвятої Богородиці, в храмі Святого Флоріана, який знаходиться на площі Тараса Шевченка.

Божественну Літургію відправив о. Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині, в супроводі чоловічого хору «Новус». На завершення Літургії священик прочитав Великоднє послання Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ. А відтак біля церкви, на площі Шевченка, відбувся чин освячення великоднього кошика. На завершення свята всіх присутніх чекала Великодня гостина.

Уже стало традицією, що українці з різних міст Угорщини з'їжаються на це велике свято. Також у богослужінні взяли участь представники українського дипломатичного корпусу в Угорщині, гості з України та місцеві угорці.

Готуючись до світлого Воскресіння, українська громада відбула Великопісні реколекції, які провів о. Роман Пушка з Ніжина, декан Чернігівський, і взяла участь у страсних Богослужіннях, які відбулися в храмі Святого Флоріана.

До організації свята спричинилися: Товариство української культури в Угорщині, Державне самоврядування українців в Угорщині, Національне самоврядування українців VIII і IX районів м. Будапешта.

Інформацію надали в прес-службі УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next